Pagina URL: http://www.cepa.be/havenarbeiders/personeelsbeheer/cepa-zoekt-gelegenheidsarbeiders/

Pagina afdrukken

Cepa zoekt gelegenheidsarbeiders

Gelegenheidsarbeider in de haven: iets voor jou?

Tijdens de zomer is het altijd druk in de haven: bijna dagelijks zijn er tekorten. Bedrijven kunnen dan een beroep doen op gelegenheidsarbeiders, tijdelijke werkkrachten die de havenarbeiders ondersteunen tijdens drukke periodes. Daarom start Cepa ook dit jaar een initiatief om deze werkkrachten in contact te brengen met bedrijven. Concreet zijn we op zoek naar gemotiveerde mannen en vrouwen die tussen juni en september een handje willen toesteken op de kaaien. Jij geeft aan Cepa door wanneer je beschikbaar bent om te werken. De werkgever neemt met jou contact op wanneer ze een extra paar handen kunnen gebruiken. Je draait dan volwaardig mee in een ploeg havenarbeiders en ondersteunt hen tijdens de dagdagelijkse taken.

Interesse?

Heb je interesse en wil je je laten registreren voor dit initiatief van Cepa? Dan zijn er enkele belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je bent minstens 18 jaar.
  • Je spreekt en verstaat de Nederlandse taal en slaagt in een taaltest.
  • Je beschikt over een blanco bewijs van gedrag en zeden (model 1). Vraag dit attest tijdig aan bij je gemeente. Dit kan even duren!
  • Je bent medisch goedgekeurd voor havenarbeid.
  • Je bent je bewust van de veiligheidsrisico’s en slaagt in een veiligheidstest.
  • Je staat zelf in voor je eigen vervoer naar de werkplaats. 

Wat verdien ik als gelegenheidsarbeider?

Voor elke gepresteerde taak in de dagshift ontvang je 131,92 euro bruto. Werk je in de morgen- of namiddagshift, dan komt daar respectievelijk 5% en 15% bovenop.

Hoe registreer ik me als gelegenheidsarbeider?

  1. Surf naar cepa.be/gha/nieuw en log aan.
  2. Je ontvangt per mail een link. Via deze link geef je de periodes door wanneer je beschikbaar bent om te werken.
  3. Ben je geregistreerd, bezorg dan zo snel mogelijk een origineel bewijs van goed gedrag en zeden (model 1) aan afdeling Haven van Cepa. Kom gewoon langs tijdens de openingsuren, je hoeft geen afspraak te maken. Je legt er onmiddellijk ook de taal- en veiligheidstest af. Onze medewerkers overlopen samen met jou de registratie en plannen een medische keuring in.

Hoe bereid ik me voor op de veiligheidstest?

Bij je registratie op afdeling Haven leg je een veiligheidstest af. Om je voor te bereiden op deze test, hebben we voor jou de belangrijkste veiligheidsinstructies samengevat. Neem deze informatie goed door! Het is belangrijk voor je eigen veiligheid én die van je toekomstige collega’s dat je op de hoogte bent van de mogelijke risico’s en veiligheidsregels aan de haven.  Via onderstaande link kan je de veiligheidsinstructies voor gelegenheidsarbeiders downloaden.

Veiligheidsinstructies voor gelegenheidsarbeiders

Hoe bereid ik me voor op de taaltest?

De taaltest is een eenvoudige test van tien meerkeuzevragen die meten of je het Nederlands voldoende begrijpt om in de haven aan de slag te gaan. Je legt de test af bij de loketmedewerkers van afdeling Haven. Heb je voldoende mondelinge kennis van het Nederlands, dan vormt deze test geen enkel probleem.

Vragen?

Voor meer info neem je contact op met afdeling Haven van Cepa.

Praktisch

Afdeling Haven
Adriaan Brouwerstraat 24
2000 Antwerpen

T: 03 221 97 77
M: loketten@cepa.be

Openingsuren: Maandag – Vrijdag: 08.00 – 12.00 u. en 12.45 – 16.30 u. (vrijdag tot 16.15 u.)