Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/personeelsbeheer/interesse-om-te-werken-in-de-haven-van-antwerpen/haven-zkt-talent/

Pagina afdrukken

Haven zkt. Talent

Jobdag 20 november 2021

Heb jij zin om deel uit te maken van het grootste team aan de Schelde? Dan hebben we goed nieuws, want de haven zoekt nieuw talent voor de functies Havenarbeider en Straddle carrier chauffeur!

Op deze webpagina vind je alvast wat info over beide functies. Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je dan meteen in voor de jobdag op 20 november! Let op: Inschrijven is verplicht.

Straddle carrier chauffeur: iets voor jou?

Straddle carrier chauffeurs, die verplaatsen containers zodat schepen, vrachtwagens, treinen … op tijd geladen en gelost worden. Een job met veel impact, want als belangrijke schakel in het logistieke proces van de Antwerpse haven zorg jij mee voor de bevoorrading van ons land!

De straddle carrier chauffeur die we zoeken:

 • Werkt zelfstandig, maar in team
  In je cabine zit je dan wel alleen, een eenzaat ben je allerminst! Je communiceert heel de dag door met jouw collega’s door de intercom en ook tijdens de pauzes hou je van een toffe sfeer.
 • Zit graag hoog en droog
  Werken op minstens 8 meter hoogte? Geen probleem voor jou! Je geniet er van het prachtige uitzicht over heel de containerkaai. En nog een pluspunt: in je cabine zit je droog bij slecht weer én je zet er de airco op tijdens zomerse dagen. Ideaal toch?
 • Houdt zijn/haar ‘koppeke’ erbij
  Met zo’n grote machine rijden is geen kinderspel. Je moet goed overzicht kunnen houden over de kaai, terwijl je ook vlot én veilig te werk gaat. Je bent je daarom bewust van de mogelijke risico’s die jouw job met zich meebrengt. Veiligheid is prioriteit in onze haven!
 • Is flexibel en schrikt niet van weekendwerk
  De bevoorrading van ons eigen land en Europa ligt natuurlijk nooit stil. Weekendwerk hoort er dus bij in de haven, en dat tegen een mooie verloning!

Havenarbeider, iets voor jou?

Als havenarbeider ben je van alle markten thuis! Op verschillende manieren werk jij mee aan het laden, lossen, stapelen, sorteren … van goederen die per schip, trein of vrachtwagen worden aan- of afgevoerd. De ene dag sta je op kaai, de andere rij je auto’s op een schip … Kortom: je houdt van een afwisselende en uitdagende functie!

De havenarbeider die we zoeken:

 • Is een echte teamspeler
  Goed samenwerken met je collega’s en ondertussen eens lachen en zwanzen? Dat staat op je lijf geschreven, want onder de havenarbeiders is goede communicatie essentieel voor een vlotte én veilige werkdag.
 • Steekt graag de handen uit de mouwen
  Geen bureaujob voor jou! Als havenarbeider weet je van aanpakken en geef je de volle 100% om de goederen op tijd te helpen laden en lossen.
 • Schrikt niet van weekendwerk
  De bevoorrading van ons eigen land en Europa ligt natuurlijk nooit stil. Weekendwerk hoort er dus bij in de haven, en dat tegen een mooie verloning!
 • Houdt van afwisseling en is flexibel ingesteld
  Verschillende jobs bij verschillende firma’s uitvoeren? Dat schrikt jou niet af. In tegendeel, je houdt ervan om bij te springen waar er werk is.
 • Denkt safety first
  Werken tussen zwaar materiaal en grote machines is hier dagelijkse kost. En dat kan ook risico’s met zich meebrengen. Geen plaats dus voor cowboys in de haven!

Wie kan aan de slag in de haven?

Jeuken je vingers al om je in te schrijven? Lees eerst nog even verder, want niet iedereen kan havenarbeider of straddle carrier chauffeur worden!

Je moet aan enkele erkenningsvoorwaarden voldoen. Zo is het erg belangrijk dat je:

 • Voldoende Nederlands kan.
 • Een attest van goed gedrag en zeden kan voorleggen.
 • Minstens 18 jaar oud bent.
 • Slaagt voor de selectieprocedure en de opleiding.

Alle voorwaarden lees je hier.

Interesse? Schrijf je in voor de jobdag!

Wanneer
Zaterdag 20 november tussen 10.00 u. en 17.30 u.

Waar
Ocha, opleidingscentrum voor havenarbeiders
Zomerweg 3
2030 Antwerpen

Inschrijven is verplicht.

Vragen

Neem contact op met afdeling Haven van Cepa.

Cepa – afdeling Haven
T: 03 221 97 77
E: administratie@cepa.be