Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/personeelsbeheer/maatregelen-covid-19/richtlijnen-voor-werkzaamheden/

Pagina afdrukken

Richtlijnen voor werkzaamheden

Overzicht maatregelen COVID-19

Klik hier voor een overzicht van de maatregelen COVID-19.
Een overzicht van de bijkomende maatregelen voor mobiele arbeidsmiddelen vind je hier.

Algemene hygiëneregels

  • HANDEN WASSEN: Was regelmatig je handen minstens 40 seconden. Vergeet de ruimte tussen vingers niet, net als vingertoppen en duimen! Maak gebruik van de handgeldispensers (ook bij het betreden van de terminal).
  • HOESTEN EN NIEZEN: Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg. Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog
  • Raak je gezicht niet aan met je handen.
  • HOU AFSTAND: minstens 1,5 meter van anderen.

Er werden enkele posters ontworpen om de basishygiëneregels extra in de kijker te zetten. Deze kan je hier downloaden en afprinten: Was je handen; Hoesthygiëne; Hou afstand; Samen tegen corona.

Attest voor tewerkstelling

De haven blijft volledig operationeel. Werknemers van havenbedrijven mogen zich verplaatsen voor het werk. Het is mogelijk dat hierop controles door de politiediensten gaan worden uitgevoerd. Medewerkers zullen een bewijs van tewerkstelling moeten kunnen voorleggen.

Bij een controle toon je het attest van tewerkstelling. Havenarbeiders van de pool leggen ook hun erkenningskaart voor. Zorg dus dat je deze steeds op zak hebt!

  • Voor vaklui en logistieke medewerkers:
    Je krijgt een attest van tewerkstelling van jouw werkgever.
  • Voor medewerkers met een buitenlands adres:
    Om de grensoversteek bij woon-werkverkeer vlotter te laten verlopen, maak je gebruik van een vignet om de grens tussen België en Nederland te passeren. Vraag het vignet aan bij afdeling Haven. Bij controles aan de grens toon je steeds het vignet, en in sommige gevallen ook je Alfapass. Voor verkeer binnen België gebruik je bovenstaand attest .