Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/opleiding/opleiding-tot-uw-dienst/onze-missie/

Pagina afdrukken

Onze missie

De haven is een unieke werkomgeving waar nood is aan specifieke havenkennis en –vaardigheden en dus ook aan op maat gemaakte opleidingen. De haven is ook altijd in beweging. Daarom is investeren in moderne, up-to-date opleidingen voor de havengemeenschap zeer belangrijk voor de toekomst van de haven. Cepa speelt hierop in door haar ruim en up-to-date opleidingsaanbod.

Zo willen we beginnende en gevorderde havenarbeiders helpen om gepast om te gaan met de specifieke werksituaties waarin ze terechtkomen. Cepa wil zo zorgen voor een aangename, inspirerende en veilige werkomgeving voor havenarbeiders. Op die manier willen we ook meewerken aan de effectiviteit en efficiëntie van de activiteiten van onze leden, de werkgevers, vandaag en morgen.

Daarom voorzien wij in de eerste plaats in verschillende noodzakelijke basishavenopleidingen om te kunnen starten in de respectievelijke jobprofielen binnen de haven. Aansluitend biedt Cepa regelmatig specialisatie- en opfrissingscursussen aan.

Maar we kijken ook verder en focussen op opleidingen over welzijn en gezondheid op het werk. Door onze basisopleidingen medische en psychosociale hulpverlening kunnen havenarbeiders juist handelen bij een ongeval op de werkvloer. Zo dragen ze bij tot een vlotter of beter herstel van collega-havenarbeiders.