Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/opleiding/ehbo-opleiding/

Pagina afdrukken

EHBO-opleiding

si_Qfor

 

Waarom doen?

Een EHBO-opleiding kan mensenlevens redden. Deze opleiding komt zeker van pas op een plek zoals de Antwerpse haven. Een ongeval is nooit helemaal uit te sluiten en snelheid van handelen kan hét verschil maken. We raden daarom alle leden van de havengemeenschap aan om deze opleiding te volgen.

Cepa biedt deze opleiding al aan sinds 1995. Zo hebben we veel ervaring opgebouwd en bieden we vandaag als erkend opleidingscentrum een volwaardige basisopleiding tot hulpverlener aan en leveren we attesten af die op en naast het werkterrein geldig zijn.

Uniek aan onze EHBO-opleiding is dat de inhoud van onze lessen nauw aansluit bij de dagdagelijkse realiteit in de Antwerpse haven. Bovendien voorzien we zeker één les met ongevalssimulanten, die de oefeningen vaak levensecht maken. De moeite waard!

Eens een deelnemer het getuigschrift hulpverlener behaalt, kan hij of zij ook bij onze dienst terecht voor het volgen van de jaarlijkse wettelijk verplichte bijscholingsuren. Vier uur bijscholing per jaar levert een geldig getuigschrift hulpverlener op.

Tot slot zijn we door de Federale Overheid erkend als opleidingsverstrekker en dragen we het Q-For kwaliteitslabel. Sinds oktober 2014 werd onze EHBO-opleiding ook door het Agentschap Ondernemen erkend en kan u beroep doen op de KMO-portefeuille voor de door hen vastgelegde subsidies. Op deze manier kan u een behoorlijk percentage van de opleidingskost laten subsidiëren. De maximale subsidie voor de pijler opleiding welke een onderneming jaarlijks kan bekomen kan zelfs oplopen tot 15.000 €. Om subsidiëring via de KMO-portefeuille aan te vragen heeft u als onderneming maximum tijd tot 14 dagen na de opleidingsdatum.
Voorwaarde is dat u beantwoordt aan de volgende werkwijze “Overeenkomst voor opleiding binnen KMO

Voor wie?

Deze opleiding is waardevol voor alle leden van de havengemeenschap. Hiervoor zijn dan ook vrije inschrijvingen mogelijk. Wie dat wil, kan de opleiding volgen mits voorafgaande inschrijving.

Let wel: de voertaal van de opleiding is het Nederlands. U moet het Nederlands dus beheersen om de lessen te kunnen volgen en het examen te kunnen afleggen.