Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/opleiding/ehbo-opleiding/open-opleiding-door-cepa/

Pagina afdrukken

Open opleiding door Cepa

Hoe inschrijven?

Via deze link heeft u een overzicht van het opleidingsaanbod en kan u zich rechtstreeks inschrijven voor de gewenste cursus.

Hoeveel kost het?

1. Basisopleiding

Als u zich inschrijft voor een open basisopleiding tot hulpverlener betaalt u 280€ (incl. BTW).

Hiervoor krijgt u:

 • een handboek EHBO
 • een lessenpakket van twintig lesuren met vrij gebruik van oefen- en didactisch materiaal.
 • koffie, thee of water tijdens de pauzes.

Wie slaagt, krijgt:

 • een eigen getuigschrift met unieke codering en met vermelding van de gevolgde opleiding, naam en voornaam, geboortedatum, geldigheidsduur, handtekening van lesgevers en arts.
 • een badge.
 • een bijscholingskaart.

Let op: Op de bijscholingssteekkaart vullen we telkens de bijscholingsuren in. Maar de houder is zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van deze bijscholingssteekkaart.

Klik hier voor algemene voorwaarden.

2. Bijscholingscursus

Als u zich inschrijft voor een klassikale bijscholing, betaalt u 15 euro (inclusief BTW) per lesuur.  U moet wel minstens een bijscholingsblok van 4 uur volgen.

Hiervoor krijgt u:

 • Het lessenpakket met vrij gebruik van oefen- en didactisch materiaal
 • Koffie, thee of water tijdens de pauzes
 • Een bijscholingssteekkaart

Tijdens de COVID-pandemie kunnen wij helaas geen klassikale lessen op een veilige manier aanbieden.  Daarom kan u bij ons ook terecht voor een kwaliteitsvolle digitale EHBO-opleiding die volledig coronaproof georganiseerd wordt.  De fysieke lessen hebben we vertaald naar een online leeromgeving.  Zo kunnen wij u blijven ondersteunen in uw jaarlijks verplichte EHBO-bijscholingen.

Wij bieden u 2 digitale opleidingsvormen aan:

 • Livestream bijscholingen: de instructeur geeft les vanuit een professionele opnamestudio, waar hij de verschillende handelingen voor de camera live uitlegt en toont. Deze lesvorm benadert sterk de beleving van een fysieke les, met veel ruimte voor interactie.  Een livestream bijscholing is steeds 4 uur.  De kostprijs hiervoor is 80 euro.
 • Interactieve webinars: u volgt rechtstreeks de les op uw computer en kan terwijl de spreker zien en horen. De docent deelt zijn scherm; presenteert de leerstof en licht deze toe. Ook bij de webinar krijgt u voldoende ruimte om vragen te stellen en actief deel te nemen aan de les.

Onze standaard bijscholingen zijn 4u.  De kostprijs hiervoor is 60 euro.

Beide opleidingsvormen kunnen op elke locatie gevolgd worden.  Dit kan thuis of op uw bedrijf met respect voor de coronamaatregelen.  Het enige wat u dient te voorzien is een laptop met een goede internetverbinding.

Vanzelfsprekend voorzien wij ook een bijscholingsattest na het volgen van een digitale opleiding.

Klik hier voor algemene voorwaarden.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over deze opleiding kan u terecht bij de dienst hulpverlening van Cepa. U kan de dienst bereiken via volgende coördinaten:

Kaai 142
Mulhouselaan-Noord 1
2030 Antwerpen
T: 0476/ 94 70 82
E: cursussen@siwha.be

Kantooruren Kaai 142
Elke werkdag: 08.00u – 17.00u