Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/uitrusting/extra-persoonlijke-beschermings-en-herverpakkingsmiddelen/

Pagina afdrukken

Persoonlijke beschermingsmiddelen en herverpakkingsmaterialen.

Als werkgever onderneemt u regelmatig activiteiten waarbij extra beschermingsuitrusting tegen restrisico’s vereist is. Die bescherming behoort vaak niet tot de basisuitrusting van de havenarbeider. U bent dan wettelijk verplicht om voor uw werknemers een aangepaste uitrusting te voorzien. Hierbij kunnen wij u helpen. In de Cepashop kan u terecht voor de nodige extra persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), herverpakkingsmaterialen en hulpmiddelen.

Over welke extra middelen gaat het?

De Gemeenschappelijke Interne Dienst voor Preventie en Bescherming van Cepa informeert de havengemeenschap onder meer via de veiligheidsinstructiekaarten (VIK’s) over de veiligheidsrisico’s van specifieke taken. Op basis hiervan kan men eventuele specifieke restrisico’s op de werkvloer vaststellen. In geval van restrisico’s adviseert de dienst veiligheid van Cepa  meteen ook bepaalde extra persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook van deze PBM’s zijn veiligheidsinstructiekaarten opgemaakt. Zo weet u precies hoe ze gebruikt moeten worden en tegen welke risico’s u beschermd bent.

Cepa biedt zelf aangepaste beschermings- en herverpakkingsmaterialen aan. U kan ze ontlenen, aankopen en bij ons laten onderhouden.

Als lid van Cepa geniet u daarenboven van bijkomende voordelen:

  • bepaalde artikelen zijn gratis
  • gunstiger tarief op onderhoud en aankoop van materiaal

Voor een gedetailleerd overzicht verwijzen wij u graag naar de volgende documenten met product- en prijsinformatie:

Voor extra vragen en antwoorden, klik aub door naar de FAQ’s