Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/werkgevers/berichten/cepa-breidt-dienstverlening-van-uitrusting-uit

Pagina afdrukken

Cepa breidt dienstverlening van uitrusting uit

Op 1 oktober 2015 opent Cepa een gloednieuwe winkel voor de verdeling van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Werkgevers moeten voor een veilige werkomgeving zorgen. Er worden reeds verschillende inspanningen en investeringen gedaan, maar toch kunnen er bepaalde risico’s blijven bestaan bij het uitvoeren van sommige werkopdrachten. Daarom zijn werkgevers wettelijk verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) ter beschikking te stellen van hun werknemers. Tot nu toe konden werkgevers steeds bij Siwha terecht om deze PBM’s aan te schaffen.

Voor de havengemeenschap is veiligheid een topprioriteit. Een van de grote aandachtspunten binnen het huidige globale preventiebeleid is dan ook dat de voorziene PBM’s (fluo reflecterende kledij, helm, veiligheidsschoenen) effectief gedragen worden. Soms gebeurt het dat bij bepaalde risicovolle opdrachten er bijkomende PBM’s gedragen moeten worden, zoals stofmaskers en laarzen. Werkgevers en werknemers moeten dan snel over deze bijkomende beschermingsmiddelen kunnen beschikken. Daarom wil Cepa ook hier een optimale service aanbieden, die maximaal is afgestemd op de noden van de werknemers en werkgevers in de haven. Dat willen we bereiken door onder meer extra te investeren in een degelijke infrastructuur om klanten professioneel te ondersteunen. Door een gepersonaliseerde aanpak en een vereenvoudigde digitale administratie kan er nog klantgerichter gewerkt worden. Ook wil Cepa voldoende opslagruimte voor de PBM’s voorzien en het onderhoudsproces vernieuwen. Het resultaat hiervan is de opening van een nieuwe PBM-winkel naast het huidige kledijbedelingscentrum. Deze winkel zal vanaf 1 oktober het leven ingaan als ‘Cepashop’. De collega’s van de dienst Uitrusting zullen hier hun beste beentje voorzetten om tijdens de kantooruren in te staan voor het onderhoud en de verdeling van de PBM’s. De haven werkt uiteraard dag en nacht. Het blijft dan ook mogelijk om ook buiten de kantooruren PBM’s te verkrijgen via de standplaats 142 en 606 bij Siwha.

Dankzij drie verdeelpunten en uitgebreide openingsuren willen we de havengemeenschap de best mogelijke service aanbieden.

Maar de Cepashop kan het begin zijn van meer. Er zijn nog heel wat ambities voor de toekomst. Zo zal bijvoorbeeld de gebruiker van de PBM’ s nauw betrokken worden bij de verdere ontwikkelingen van deze dienstverlening. We houden jullie uiteraard op de hoogte over de verdere ontwikkelingen en heten u alvast welkom in de Cepashop.