Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/personeelsbeheer/extralegale-voordelen/aanvullend-pensioen/

Pagina afdrukken

Aanvullend pensioen

Wie heeft recht op een aanvullend pensioen?

Alle havenarbeiders, logistieke werknemers en vaklui krijgen na hun pensionering een aanvullend pensioen bovenop het wettelijke pensioen. Dit wordt geregeld via een groepsverzekering bij AXA Belgium.

Werknemers hebben automatisch recht op dit aanvullend pensioen. Dat betekent dat Cepa uw werknemers meteen op dit systeem aansluit vanaf de indiensttreding.

Welke voordelen biedt dit systeem?

Het pensioen van de werknemer kan uit meerdere bronnen afkomstig zijn. Sowieso heeft hij recht op een wettelijk pensioen op basis van de loopbaan die hij doorlopen heeft. Meer informatie over de wettelijke pensioenregeling kan u terugvinden op de website van de Rijksdienst voor Pensioenen.

Het wettelijk pensioen kan worden aangevuld op twee manieren:

  1. De werknemer kan zelf aan pensioensparen doen of hij kan een eigen levensverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij.
  2. Ook u kunt als werkgever voor de werknemer aan pensioensparen doen (via een groepsverzekering of via uw pensioenfonds).

Cepa doet in opdracht van haar leden, de werkgevers, aan pensioensparen voor de havenarbeiders. U betaalt dus extra bijdragen voor een aanvullend pensioen voor uw werknemers.