Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/personeelsbeheer/extralegale-voordelen/hospitalisatieverzekering/

Pagina afdrukken

Hospitalisatieverzekering

Wie heeft recht op een hospitalisatieverzekering?

Alle havenarbeiders, logistieke werknemers en vaklui krijgen een hospitalisatieverzekering. Deze hospitalisatieverzekering heeft Cepa afgesloten bij verzekeringsmaatschappij Justitia NV door bemiddeling van Vanbreda Risk & Benefits.

Werknemers krijgen deze verzekering automatisch. Dat betekent dat Cepa de havenarbeider meteen aansluit vanaf de indiensttreding en dit zonder medische formaliteiten, zonder wachttijden en zonder uitsluiting van voorafbestaande aandoeningen. U betaalt als werkgever bijdragen voor deze hospitalisatieverzekering.

Een werknemer kan ervoor kiezen een bijkomende aansluiting aan te vragen voor zijn gezinsleden. De premies hiervoor betaalt men dan zelf. Klik hier voor meer informatie.

Welke voordelen biedt deze hospitalisatieverzekering?

Voor de hospitalisatieverzekering werken we met Medi-Link, een derdebetalerssysteem bij hospitalisatie. Dit zorgt ervoor dat de havenarbeider bij een ziekenhuisopname geen voorschotten moet betalen. Medi-Link zorgt voor de rechtstreekse betaling van de hospitalisatiefactuur aan het ziekenhuis. Achteraf betaalt de werknemer alleen de vrijstelling en de kosten terug aan Medi-Link die niet binnen de waarborg vallen. Meer informatie vindt u hier.

Klik ook hier voor een verdere toelichting bij de collectieve verzekering “gezondheidszorgen” die Cepa heeft afgesloten. U vindt ook meer specifieke vragen en antwoorden over de hospitalisatieverzekering bij de FAQ’s.