Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/digikot/ontdek-digikot/

Pagina afdrukken

Ontdek Digikot

Via MyCepa naar Digikot

De elektronische aanwerving verloopt via het online platform ‘MyCepa’. Dat platform behandelt al je personeelszaken, je vakantieaanvragen en zoveel meer. In april 2017 kwam daar een nieuwe toepassing bij waarmee je je elektronisch kan laten aanwerven: Digikot. Deze toepassing is volledig ontwikkeld op maat van de Antwerpse haven.

Voordat de aanwerving begint, registreren de aanwervers in Digikot de jobs waarvoor ze havenarbeiders nodig hebben. Als havenarbeider stel je je beschikbaar voordat de aanwerving begint om aan te geven dat je op zoek bent naar werk. Daarna zie je in één oogopslag het volledige werkaanbod. Je bekijkt de jobs en geeft aan dewelke je interesseren. Jij kiest dus ook online voor welke job je voorkeur uitgaat. Werk wordt op geen enkele manier toegewezen.

De aanwerver ziet meteen wie geïnteresseerd is en kan de havenarbeiders aanwerven die hij nodig heeft. Wanneer je bent aangeworven, ontvang je hiervan onmiddellijk een bericht. Bovendien krijg je ook een overzicht van wie er samen met jou in de ploeg is aangeworven.

Ook specifieke situaties zoals de aanwerving in de laatste minuut, de aanwerving van 50-plussers, werken met bepaalde werkmakkers … worden online geregeld. Bovendien volgen de delegees van de vakbonden en de VDAB-medewerkers elke elektronische aanwervingszitting nauwgezet op. Zij controleren of de aanwerving telkens correct verloopt. Mocht er toch onverwacht een onregelmatigheid gebeuren, dan staat de helpdesk van VDAB en Cepa klaar om jou snel verder te helpen.

Gratis iPad Mini

Om je elektronisch te laten aanwerven, heb je natuurlijk toegang nodig tot MyCepa, het elektronisch platform voor havenarbeiders. MyCepa raadpleeg je snel en eenvoudig via je computer, laptop of tablet. Zo’n tabletcomputer is erg gebruiksvriendelijk en daarom ontvangt elke havenarbeider van de pool die zich elektronisch moet laten aanwerven een gloednieuwe iPad Mini. En die krijgen ze volledig gratis.

Deze dunne en lichte iPad kan veel meer dan zijn formaat doet vermoeden. En al die mogelijkheden passen gewoon in je hand. Via jouw iPad maak je eenvoudig connectie met een beschikbaar wifi-netwerk en surf je op het internet naar my.cepa.be.