Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/digikot/waarom-digitaal/

Pagina afdrukken

Waarom digitaal?

Technologie en het internet hebben ons dagelijks leven grondig veranderd. Ook het kot gaat in 2017 digitaal. Maar waarom?

Van het boeken van een hotel tot het regelen van je bankzaken: gegevens worden steeds vaker elektronisch uitgewisseld. Ook de overheid zet hier sterk op in. Denk maar aan je belastingaangifte: die doe je nu via ‘Tax On Web’. Zo wil de overheid niet alleen besparen op werkingsmiddelen, maar vooral haar dienstverlening verbeteren en efficiënter maken. Want digitaal betekent snel, eenvoudig én veilig. Dat wil ze ook doortrekken in de haven.

Elektronisch communiceren wordt noodzakelijk en daarom maakt het aanwervingslokaal zich klaar voor de toekomst: het Kot gaat digitaal. Meegenomen is dat het groeiende mobiliteitsprobleem ook deels opgelost wordt; het Kot wordt immers steeds moeilijker bereikbaar en gratis parkeren is stilaan onmogelijk geworden. Toch blijft het aanwervingslokaal zelf wél toegankelijk. Je zal er nog steeds terecht kunnen om collega’s te ontmoeten.

In april 2017 ging het proefproject voor de elektronische aanwerving van start voor de losse havenarbeiders van de morgenshift. En die aanwervingszittingen verlopen vlot! Het is de bedoeling om de elektronische aanwerving stap voor stap uit te breiden naar de andere aanwervingszittingen.