Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/digikot/opleiding/

Pagina afdrukken

Opleiding

De overstap van de klassieke naar de elektronische aanwerving lijkt misschien niet evident. Maar iedereen wordt voldoende ondersteund. Hier vind je een overzicht van beschikbare handleidingen en e-learnings.

Een grote verandering. Of toch niet?
De sprong naar de elektronische aanwerving roept ongetwijfeld heel wat vragen op, want de overstap van de klassieke naar de elektronische aanwerving lijkt misschien niet evident. Maar iedereen wordt voldoende ondersteund. Op verschillende momenten en via allerlei kanalen wordt opleiding voorzien. Iedereen zal aan de slag kunnen met een iPad – een tabletcomputer – en met Digikot, de online toepassing op MyCepa voor elektronische aanwerving. Hou zeker deze webpagina en de Cepamail in het oog voor meer info over de opleidingen en de campagne. Daarnaast kan je met vragen ook steeds terecht op de afdeling Haven van Cepa en jouw vakbond.

Handleidingen:

E-learning:

Log in op MyCepa om de beschikbare e-learnings te raadplegen. Selecteer ‘Opleidingen’ en vervolgens het onderdeel ‘E-learnings’. Daar kies je de E-learning die je wil volgen.

  • Leren werken met de iPad
    Deze online opleiding leert je om aan de slag te gaan met je iPad. Je leert de iPad bedienen, verbinding maken met het internet en maakt kennis met veelgebruikte apps.
  • ‘Leren werken met Digikot’ voor havenarbeiders
    In deze e-learning maak je kennis met Digikot. Je leert hoe de elektronische aanwerving zal verlopen en hoe je je als havenarbeider kan laten aanwerven.
  • ‘Leren werken met Digikot’ voor aanwervers
    Deze online opleiding is enkel beschikbaar voor aanwervers. Je leert er hoe je via Digikot havenarbeiders zal kunnen aanwerven.

Klassikale opleidingen:

Ben jij losse havenarbeider van de namiddagshift? Dan kan je je nu inschrijven voor een klassikale opleiding ‘Leren werken met Digikot’. De opleidingen starten vanaf 03/04. Je leert er hoe je aan de slag gaat met je iPad en maakt er kennis met Digikot. Samen bekijken we hoe de elektronische aanwerving verloopt.

Inschrijven kan via MyCepa of via de loketten van afdeling Haven. Meer info lees je hier.