Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/uitrusting/praktische-informatie/

Pagina afdrukken

Praktische informatie

In opdracht van de werkgevers zorgt Cepa ervoor dat elke nieuwe havenarbeider bij aanvang een basisuitrusting krijgt. Als havenarbeider verzamel je vervolgens punten bij elke havenactiviteit die je uitvoert. Deze punten staan geregistreerd op je erkenningskaart.

De gespaarde punten kan je omruilen om je basisuitrusting naar eigen keuze te vernieuwen. Als je als erkend havenarbeid(st)er een nieuwe uitrusting nodig hebt, kan je die zelf bestellen uit de catalogus en afhalen op het kledijbedelingscentrum.

Je keuze is echter wel beperkt tot het keuzepakket van je eigen beroepscategorie. De werkgevers selecteren dit pakket van de verschillende beroepscategorieën in overleg met de vakbonden en veiligheidsexperts van Cepa.

Als je als erkend havenarbeider nieuwe uitrusting nodig hebt, controleer je eerst je puntensaldo om te zien wat je vandaag kan bestellen uit onze catalogus. Na deze check kom je naar het kledijbedelingscentrum om zelf een bestelling te plaatsen. Als je dat wil, kan je kan rekenen op het advies van onze medewerkers. Je kan bovendien alles ter plaatse passen in paskamers.

Breng zeker volgende zaken mee:

  • je persoonlijke erkenningskaart (of eventueel je Alfapass).
  • je rijksregisternummer (zie identiteitskaart, SIS-kaart of werkboek).

Voor extra vragen en antwoorden, klik aub door naar de FAQ’s