Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/opleiding/ehbo-opleiding/

Pagina afdrukken

EHBO-opleiding

si_Qfor

 

Waarom doen?

Een EHBO-opleiding kan mensenlevens redden. Deze opleiding komt zeker van pas op een plek zoals de Antwerpse haven, waar een ongeval nooit helemaal uit te sluiten is en waar snelheid van handelen hét verschil kan maken. We raden daarom alle havenarbeiders aan om dit te volgen.

Cepa biedt deze opleiding al aan sinds 1995. Zo hebben we veel ervaring opgebouwd en bieden we vandaag als erkend opleidingscentrum een volwaardige basisopleiding tot hulpverlener aan en leveren we attesten af die op en naast het werkterrein geldig zijn.

Uniek aan onze EHBO-opleiding is dat de inhoud van onze lessen nauw aansluit bij de dagdagelijkse realiteit in de Antwerpse haven. Bovendien voorzien we zeker één les met ongevalssimulanten, die de oefeningen vaak levensecht maken. De moeite waard!

Eens je het getuigschrift hulpverlener hebt behaald, kan je ook bij onze dienst terecht voor het volgen van de jaarlijks wettelijk verplichte bijscholingsuren. Concreet moet je je jaarlijks vier uur bijscholing volgen voor een geldig getuigschrift hulpverlener.

Voor wie?

Deze opleiding is waardevol voor alle leden van de havengemeenschap. Hiervoor zijn dan ook vrije inschrijvingen mogelijk. Wie dat wil, kan de opleiding volgen mits voorafgaande inschrijving.

Let wel: de voertaal van de opleiding is het Nederlands. Je moet het Nederlands dus beheersen om de lessen te kunnen volgen en het examen te kunnen afleggen.