Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/personeelsbeheer/verlof-en-afwezigheden/herverdelingsdagen/

Pagina afdrukken

Herverdelingsdagen

Op hoeveel herverdelingsdagen hebben havenarbeiders recht?

Alle havenarbeiders, fruitsorteerders en vaklui hebben recht op één herverdelingsdag (of kortweg HVD) per 25 gewerkte taken. Dit betekent dus bijkomende betaalde vakantie.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Hoe kunnen losse havenarbeiders herverdelingsdagen opnemen?

Men kan dit doen via het elektronisch loket ‘MyCepa’ of met zijn erkenningskaart aan één van de kiosken die verspreid staan in de haven.

Aanvragen via ‘MyCepa’ en de kiosken dienen te gebeuren vóór 12u00 op de werkdag die de gewenste HVD voorafgaat. Aanvragen aan een kiosk moeten gebeuren vóór de aanwervingszitting van de dag waarop men de HVD wil nemen.

Hoe kunnen vaste havenarbeiders herverdelingsdagen opnemen?

Men neemt zijn herverdelingsdagen op in overleg met de werkgever. Bij akkoord geeft u, de werkgever deze herverdelingsdagen door aan Cepa per fax, per e-mail of via het interne boekingssysteem. U kan ook een schriftelijke toestemming overhandigen (met handtekening en stempel van de firma) die de havenarbeider dan zelf aan de loketten van Cepa afgeeft.

Waar kunnen uw werknemers hun aantal resterende herverdelingsdagen opvolgen?

Het saldo van je herverdelingsdagen vindt men:

  • op ‘MyCepa’
  • op de maandelijkse loonafrekening.
  • op de wekelijkse Cepa-mailing.
  • aan de kiosken.

Hoe gebeurt de betaling?

Cepa betaalt de herverdelingsdagen uit (samen met de wekelijkse verloning). Het loon voor een HVD bestaat uit het basisloon van de dagshift waarop de HVD is verworven en de vaste premie van de beroepscategorie.