Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/personeelsbeheer/extralegale-voordelen/hospitalisatieverzekering/

Pagina afdrukken

Hospitalisatieverzekering

Wie heeft recht op een hospitalisatieverzekering?

Alle havenarbeiders, logistieke werknemers en de vaklui krijgen een hospitalisatieverzekering. Deze hospitalisatieverzekering heeft Cepa afgesloten bij verzekeringsmaatschappij Justitia NV door bemiddeling van Vanbreda Risk & Benefits.

Werknemers krijgen deze verzekering automatisch. Dat betekent dat Cepa je meteen aansluit vanaf de indiensttreding en dit zonder medische formaliteiten, zonder wachttijden en zonder uitsluiting van voorafbestaande aandoeningen. De werkgevers betalen als enige de bijdragen voor deze hospitalisatieverzekering.

Bovendien kan je als werknemer ook een bijkomende aansluiting aanvragen voor al je gezinsleden. De premies hiervoor betaal je dan wel zelf. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Welke voordelen biedt deze hospitalisatieverzekering?

Als het gaat over je hospitalisatieverzekering zal je snel de naam Medi-Link horen vallen. Dat is het derdebetalerssysteem bij hospitalisatie. Dit zorgt ervoor dat je bij een ziekenhuisopname geen voorschotten moet betalen. Medi-Link zorgt voor de rechtstreekse betaling van de hospitalisatiefactuur aan het ziekenhuis. Achteraf betaal je alleen de vrijstelling en de kosten terug aan Medi-Link die niet binnen de waarborg vallen.

Klik hier voor een verdere toelichting bij de collectieve verzekering “gezondheidszorgen” die Cepa heeft afgesloten. Je vindt ook meer specifieke vragen en antwoorden over de hospitalisatieverzekering bij de FAQ’s

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

Jijzelf en elk aangesloten gezinslid ontvangen per post een persoonlijke Medi-Link kaart waarop alle nuttige gegevens van Medi-Link staan.

Wanneer je in het ziekenhuis belandt, moet je zo snel mogelijk aangifte doen bij de verzekering. Bij een spoedopname moet dit gebeuren binnen de drie dagen na de opname. Bij ernstige ziekte moet je bij de vaststelling of diagnose van de ziekte eveneens zo snel mogelijk aangifte doen met het formulier “Schadeaangifte”.

Meteen te verwittigen bij hospitalisatie
T: 03/217 69 12
E: medilink@vanbreda.be

Opsturen van het formulier schadeaangifte naar …
Vanbreda International
MCC Postbus 81
2140 Antwerpen
T: 03/217 69 12
E: mcc10@vanbreda.be